Prioritetna dionica

Smokovac-Uvač-Mateševo
Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo autoputa Bar-Boljare duga je 41 kilometar i na ovoj dionici biće izgrađeno:
• 18 tunela, dužine preko 17 km;
• 13 mostova, dužine oko 3 km;
• 5 vijadukata dužine 470 m.
• 4 petlje: Smokovac, Pelev brijeg, Veruša, Mateševo

Crna Gora sprema se za najveći poduhvat u svojoj istoriji – gradnju autoputa koji će nići na jednom od najzahtjevnijih terena u Evropi. Šta sve treba uraditi pokazuje podatak da je početak na Smokovcu na 63 metra nadmorske visine, a kraj prve dionice, na Mateševu na 1.110 metara – kaže vodeći projektant i asistent na Građevinskom fakultetu, Biljana Ivanović. Najveći izazovi prve dionice biće most Moračica i tunel Vjeternik.

Ivanović, koja je vodeći projektant za trasu od Smokovca do Uvča kazala je da autoput kreće od Smokovca, pa ide preko Gornjih Mrka, preko Moračice, stiže i ukršta se sa željezničkom prugom. Zatim, preko tunela Klopot dolazi do Pelevog brijega. Onda ide tunel Vjeternik, Mala trava, stiže do Uvača i lijevom obalom Tare stiže do Mateševa.

Moracnicaa

Ivanović je bila vođa tima od stotinu stručnjaka iz cijelog regiona. Put dužine gotovo 41 km, kreće sa 63 m nadmorske visine i penje se na 1.100 m. Imaće 18 tunela i 13 mostova, a glavna projektankinja kaže da su dva najzahtjevnija objekta – most Moračica i tunel Vjeternik.

Ivanović je kazala da će most Moračica biti za ponos cijele Evrope, dugačak 1 kilometar na stubovima visine 180 metara. Tunel Vjeternik biće  dug 3 km.

Nastavak puta, od Uvča do Mateševa, koji će biti dug 9 kilometara projektovala je hrvatska kompanija IGH. U tom dijelu najveća briga projektanata bila je kako zaštiti suzu Evrope – rijeku Taru

  • Na auto putu Bar Boljare je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

 

This entry was posted in novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.