Lu Šan: autoput za 4 god

Lu Šan: Autoput sigurno za 4 godine
Kompanija CRBC spremna je da odmah počne sa projektom izgradnje dionice Smokovac – Mateševo, na budućem autoputu Bar-Boljare, saopšteno je našim novinarima u sjedištu te kompanije u Pekingu. Predstavljanje mosta Moračica, najzahtjevniji dio prve dionice.Čeka se zeleno svjetlo crnogorskog parlamenta. Kinezi su uvjereni da će put završiti za četiri godine, a u Crnu Goru već su stigli inženjeri i drugi stručnjaci iz kineske kompanije.
“Već odavno smo uspješno završili sve pripreme sa naše strane, uključujući dizajnerske i druge poslove. Kad crnogorski parlament usvoji zakon i kada Vlada kompletira pravne preduslove, možemo odmah početi sa projektom, uključujući opremu i ljudske resurse”, kazao je predsjednik CRBC-a, Lu Šan. On je istakao i da je CRBC renomirana međunarodna kompanija. “Nigdje ne možete naći dokument ili pročitati u novinama da ugovore nijesmo ispoštovali 100 odsto. Potpuno smo uvjereni da ćemo završiti projekat za četiri godine”, kazao je on. U CRBC-u su više nego uvjereni da će posao izgradnje dionice autoputa biti završen po planu. CRBC se nalazi među četiri najveće kompanije u Kini, a to je najveća građevinska kompanija u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. CRBC stoji iza mnogih grandioznih projekata, kao što su Ćin Dao bridž, najduži most preko mora na svijetu, dug 41,5 kilometara. Izgradili su brojne autoputeve i pruge, drugi najduži tunel na svijetu. U kineskoj kompaniji već ima informacija o lokalnim kompanijama koje bi mogle biti angažovane u ovom poslu. U jeku radova, kako se procjenjuje, biće zaposleno oko 4.000 ljudi, a 30 odsto biće domaći resursi. Prvi čovjek kompanije kazao je da zna da su kontrola i kvalitet hrane u Crnoj Gori dostigli visoke standarde, te da nijesu razmatrali mogućnost uvoza hrane iz Kine, osim dijela tradicionalne kineske kuhinje koje nema u Crnoj Gori. Uvoziti vodu, hranu i piće iz Kine, uostalom, nije ni ekonomski isplativo. Prvi čovjek kompanije rekao je kako smatraju da je projekat u Crnoj Gori veoma važan da pokaže svijetu da CRBC “može da radi ovakve projekte ne samo u Kini, već i u Evropi”.
“Poštujući vaše striktne propise i zakone, koristeći sofisticiranu opremu i vještine. S obzirom na to da je projekat u Evropi, razmatramo opciju da angažujemo što je više moguće domaće radne snage. Ali imajući u vidu kompleksnost projekta, biće neophodno da određeni broj eksperata i naših stručnjaka budu prisutni kako bi napravili balans izmeu zapošljavanja i kvaliteta i dinamike radova. Naći ćemo način da otvorimo mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske radnike, ali i voditi računa o kvalitetu projekta”, rekao je on.

This entry was posted in autoput. Bookmark the permalink.

Comments are closed.