Finansiranje autoputa

Finansiranje dionice Smokovac-Uvač-Mateševo

-Koliko će koštati izgradnja prioritetne dionice?
Projektovanje i izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare koštaće  809,6 miliona eura.
-Kako će biti obezbijeđena sredstva?
85% sredstava iz kredita EXIM banke i 15% sredstava obezbijeđuje Država
Analize opravdanosti projekta
Ekonomska analiza opravdanosti je pozitivna.
Finansijska analiza opravdanosti
Zasnovana na konzervativnom pristupu, prema kome je izvedena kalkulacija da bi nedostajuća sredstva u periodu otplate kredita, na godišnjem nivou, iznosila oko 25 miliona eura.
Dvije opcije za obezbijeđenje ovih sredstava:
– lociranjem ovog iznosa u kapitalnom budžetu ili
– prodaja komercijalne funkcije

Pad eura ne utiče na kredit koji je Crna Gora uzela od Exim banke

Ministar saobraćaja, Ivan Brajović odbacio je medijske navode da je zbog pada eura u odnosu na dolar, kredit koji je Crna Gora uzela od Exim banke za izgradnju autoputa, sa 743 miliona eura već poskupio na 800 miliona.

“Kad sad čujemo ova mjerenja da je u posljednjim promjenama kursa dolara i eura već izgubljeno 57 miliona eura itd. odmah želim da kažemo da smo mi, vodeći računa o svemu tome, definisali taj odnos euro-dolar na dan potpisivanja Ugovora o projektovanju i izgradnji 26. februara 2014. godine, tako da u tom smislu, sa stanovišta završetka radova u naredne četiri godine, na to ne utiču ništa sadašnje promjene”, objasnio je ministar u emisiji “U raljama života”, Atlas televizije.

Brajović podsjeća i da je grejs period šest godina, a da glavnicu počinjemo da vraćamo 2021. godine, a kompletnu 2035. godine.

“Siguran sam da naše Ministarstvo finansija ozbiljno razmišlja o tome kako će zaštititi od valutnog rizika u tom periodu. A, koji je krajnji rok da se to postigne? Upravo počeak perioda otplate glavnice. Mi bi trebalo da narednih pet godina svakodnevno gledamo što nam donose te promjene. Da ne govorimo o tome što bi se desilo ako euro skoči u odnosu na dolar. Treba li da se hvalimo time da smo uspjeli da prevarimo Kineze?”, pitao je ministar saobraćaja.

Komentarišući izgradnju autuputa, Brajović je kazao da je u toku faza revidiranja preliminarnog plana radova koji je dostavio izvođač CRBC. Nada se da će pripremni radovi početi vrlo brzo.

“Glavne radove ćemo početi kada se završi glavni projekat, ali s pripremnim radovima će se početi odmah kada se steknu uslovi. Onda kada mi uplatimo avans i kada dobijemo tri garancije, za dobro izvršenje poslova, matične kompanije i garanciju za avans. To može da bude za mjesec, mjesec i po dana”, ističe ministar saobraćaja.

Crna Gora nikada nije gradila autoput, s toga je, kaže ministar, bitno da kontrolu vrši neka nezavisna kuća sa iskustvom.

“Imate upravljaća projektom, nadzor, Državnu komisiju za reviziju i Državnu komisiju za tehnički pregled” ističe Brajović.

Na pitanje da li Crna Gora ima adekvatnu građevinsku operativu, Brajović je kazao da sve što je urađeno tokom 2014. je izuzetnog kvaliteta. Napominje da se dugo pregovaralo o podizvođačima. Podsjetio je na činjenicu da je 30% vrijednosti radova minumum koji moraju da izvode crnogorske građavinske firme.

“Kod nas je rješenje koje stoji u ugogoru sljedeće: Da kineski izvođač bira podizvođače, on ih određuje, ali mi dajemo saglasnost na njihov izbor. Najbolje bi bilo da smo to radili iz budžeta i sa našim firmama. Ipka, mi smo to ispregovarali na fer način. Siguran sam da ćemo dobiti dobar autuput i da će se pokazati da nije preplaćen”, naveo je Brajović.

Brajović je ponovio da je protiv privatizacije i prodaje Aerdoroma, ali da postoji interesovanje za neku vrstu privatno-javnog partnerstva. Iako se u javnosti spekuliše o prodaji Montenegroairlansa, resorni ministar je kazao da do sada niko nije izrazio interesovanje da kupi tu kompaniju.

This entry was posted in autoput. Bookmark the permalink.

Comments are closed.